Europas 5 bästa studieresmål

Något av det bästa vid att gå i skola och utbildning måste vara när man på studieresa. Dessa resor är något av det som står klarast ut efter en avslutad skolgång. Både i förhållande till lärande, vänskaper och upplevelser. Studieresor sammanför oftast klasskamraterna ännu tätare då man ser varandra i nya kontekster och tillbringar väldigt mycket tid ihop. Man äter alla måltider ihop och ser varandra med morgonfrilla och man tillbringar flera dagar ihop med varandra. Likväl bidrar studieresor till lärning då man under en studieresa blir klokare på både kultur, konst, historia, geografi och språk. Studieresor kan t.ex. vara ett bra supplement till historieundervisningen, till bildundervisning och språk som tyska, engelska, spanska, italienska och franska.

Studieresa till Tyskland eller England

Tyskland är en bra stad att åka på studieresa till. Tyskland ligger ganska nära Sverige och bjuder på massa av historia – särskilt från andra världskriget. Därför kan Berlin, som är Tysklands huvudstad, vara en spännande destination. Staden rymmer många spännande och historiska minnen från krigstiden. Inte långt ifrån Berlins centrum finns också den berömda OS stadion, som Adolf Hitler byggde. Man kan lätt åka fram och tillbaka med offentlig transport till den berömda OS stadion.
En annan möjlig resedestination är England. Här ville det vara upplagt att åka till Englands huvudstad, som är London. Det kan vara smart att åka till London om man är intresserad av konst. Detta är p.g.a. att långt de flesta museum i London har gratis entré. På det viset kan det bli en billig förnöjelse om man kommer med en hel klass eller kanske fler. London är också känt för sina många imponerande och storslående musicals. Det är både musicals med musik från Lejonkungen och det populära bandet Queens.

Studieresa söderut

Om man vill åka lite längre söderut på sin studieresa så är Italiens huvudstad Rom, Spaniens huvudstad Madrid och Greklands huvudstad Aten väldigt goda möjligheter. I Rom finns det massor av gamla byggningar och ruiner från romartiden som är en viktig del av historieundervisningen. Den mest kända byggnad i Rom måste vara Colosseum. Denna enorma byggning blev byggd för att vara ett ställe där romarna drog till för underhållning. Colosseum är nog mest känt för sina gladiatormatcher. Madrid är en stad där fotboll betyder mycket. Så här är det bestämt en bra idé att åka till om man gärna vill se en fotbollsmatch och uppleva den stämning som de stora stadions ger med många äkta fotbollsfans. Aten har precis som Rom väldigt många gamla byggnader från antiken. I Aten kan man också hitta läcker mat och bli inspirerad av nya ingredienser som oliver och fetaost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *