När resan går till – Sverige

Det har blivit ganska vanligt att resa utomlands och många åker faktiskt flera gånger om året. Det är inget fel med den tendensen, men kom ihåg att Sverige faktiskt också har en massa natur och upplevelser att bjuda på. Överväger du att låta semestern gå till Sverige nästa gång så har vi samlat ett par bud på vart du kan åka hän. Läs med här.

Grannens gräs är alltid grönare

Det sägs att grannens gräs alltid är grönare, men de flesta av oss vet att det i verkligheten inte är sant. Som svenskar förställer vi oss ofta att det hade varit mycket bättre att bo söderut med massor av sol och strand, men även det kan bli allt för vardagligt och förlora sin charm. Det finns med garanti massor av söderlänningar som gärna ville bo i Sverige ifall de hade möjligheten. Verkligheten är ju att varje ställe har både sina fördelar och nackdelar. Även om Sverige kanske inte alltid bjuder på de bästa väderlekarna, så finns det ändå ljusa ställen och dem bör varken du eller dina barn gå miste om.

Åk på lyxsemester till södra Sverige

Du behöver definitivt inte resa till andra sidan jordklotet för att njuta av ett schysst hotellrum och vacker natur. I södra delarna av landet kan du ta del av de vackra skånska ängarna med en helt särskild svensk-dansk kultur som inte går att hitta någon annanstans. Skånes många åsar är fyllda av äventyr i form av naturliv, djurliv och vackra utsikter. Tennisveckorna i Båstad är en höjdpunkt varje sommar då hela Sveriges tennisfantaster vallfärdar till den lilla byn vid änden av Hallandsåsen. Skåne och Halland är också fyllda med historia från Sveriges många konflikter med Danmark. Du kan uppleva en fantastisk mix av danska murstenshus och svenska trähus med vita gavlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *