Myanmar: exotisk semester i återfunnen pärla

Myanmar, också kallat Burma, har länge varit i politiskt tumult som inte har varit turisternas mest önskade resmål. De senaste åren har landet dock öppnat sig för turismen och stabiliserat sig. Det betyder att många turister nu söker sig till det mytomspunna landet som är fyllt av uråldriga tempel och landmärken. Myanmar är en del av den internationella resplanen och den före detta brittiska kolonin står nu självständigt klar till att ta emot alla besökande.

Ovanlig natur och kultur till upptäckelse

Det helt speciella vid resor till Myanmar är att området inte är speciellt turistat och därför redo att ta emot äventyrslystna som vill se, känna och upptäckas saker som ligger oberört i landet. På trots att nästan 50 miljoner människor bor i Myanmar så är fortfarande stora delar av landet orört. Himalayabergen går igenom det idylliska landskapet som inramar det vackra, primitiva öhavet som står i kulturell kontrast till den högteknologiska och metropoliska staden Yangon, det är landets största region där huvudstaden Naypidaw finns. Den gamla staden i Pyu är som en del av UNESCO:s världsarv också ett ställe man ska besöka före man åker hem igen.

Sverige säger ja till Myanmar

Efter årtionden med dålig regeringsförning och interna konflikter som har isolerat landet från omvärlden så har Sverige nu accepterat staten. I 2014 öppnade Sverige en ambassad i Myanmar med grund i att landet nu inlett en omfattande reformprocess som har slutat med den typen av demokrati som vi känner igen från västvärlden. Landet växer och det skapar intresse för både Sverige och resten av världen när det letas efter internationella samarbetspartners. Utrikesministern påpekar ytterligare att landet har en del utmaningar i framtiden men att utveckling går snabbt och åt rätt håll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *