VINTERAKTIVITETER I STOCKHOLM

När det kommer till vinteraktiviteter har Stockholm hur mycket som helst att bjuda på. Här får du tips på de fem bästa aktiviteterna som arrangeras i år och var du hittar dem.

 

Ut på hala isar

Skridskobanorna i Vasaparken och Kungsträdgården kryllar med vinterglada skridskoåkare mellan november och mars.

Banan i Vasaparken är öppen från kl 8 på morgonen och stänger så sent som kl 21 på vardagar. På helgerna öppnar banan kl 10. Eftersom banan är frusen på konstgjort sätt är inte kvaliteten på isen lika beroende av vädret som andra skridskobanor.

Banan i Kungsträdgården har öppet 9-21 på vardagar och 10-21 på helger. Här kan du hyra skridskor och få dem slipade också om det behövs.

Banorna öppnar i november och stänger i slutet av mars.

 

Gå på julmarknad

Om det är något vinter-Stockholm är bra på så är det julmarknader! Är du i Stockholm under vintertid är julmarknaden i Gamla Stan något du absolut inte får missa. För många stockholmare är det rentav en tradition! Marknaden hålls på Stortorget och har varit igång sen 1915. Det kryllar av bodar där det säljs värmande glögg, kryddiga pepparkakor, läcker ost och julkorv, godis i alla tänkbara smaker och färger, souvenirer, keramik och hantverk som gör sitt för att skapa en alldeles speciell julstämning.

Marknaden är öppen ca fyra veckor före jul och pågår fram till den 23 december. Det går att besöka Gamla Stans julmarknad mellan klockan 11 och 18, både på vardagar och helger.

 

Se fler upplevelser i Stockholm här

 

Gå på isjakt

Segla fram över isen med Stockholms isjaktklubb. Med rätt väder kan man lyckas komma upp i riktigt hög fart, ibland upp till 80 kilometer! Isjakt är en relativt ny sport som allt fler söker sig till under vinterhalvåret. Aktiviteter arrangeras på Stora Värtan och Ullnasjön. Ingen tidigare erfarenhet av segling krävs. Både Svenska Isseglarförbundet och Stockholms Isjaktsklubb ordnar seglingar som normalt drar igång i början på mars. Våga testa!

Kul på Skansen

På Skansen är det full rulle under vintern. Bland annat erbjuds det korvgrillning, kälkåkning och ridturer. På Bollnästorget kan man åka skidor.

Barnen hittar ett fullfjädrat vinterparadis med en massa roliga aktiviteter som cirkusskola i Bragehallen och Skogsmulle-besök i Skogens hus. Skansens vackra julmarknad är förstås ett givet inslag. Här kan man strosa bland över 70 olika marknadsbodar som bjuder på klassiska hantverk, värmande mat och söta små läckerheter i äkta julanda. Intill marknaden pågår det dans kring granen och mysigt julpyssel.

Vinterbada på Hellasgården

På Hellasgården kan man både bada bastu och ta sig ett kyligt dopp i en isvak. Måndagar och onsdagar är det arombastu som gäller med mycket ro och avkoppling. Vill du åka längdskidor finns det en bana på Källtorpsjön. Där går det även att hyra skidor för längd- och långfärdsåkning.

Hellasgården i Nacka byggdes i slutet på 1800-talet och är idag ett av Stockholms mest populära utflyktsorter, inte minst på vintern. Skidspår, vinterbad, bastu, skridskobana, pulkabacke och mycket mycket mer har gården att erbjuda sina besökare, stora som små.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *